Експлозията на двете ракети в Полша налага спешно преосмисляне на действията,

...
Експлозията на двете ракети в Полша налага спешно преосмисляне на действията,
Коментари Харесай

Гълъб Донев свиква Съвета по сигурността

Експлозията на двете ракети в Полша налага незабавно преосмисляне на дейностите, с които да запазим мира, съобщи министър председателят

Експлозията на двете ракети в непосредственост до границата на Полша с Украйна, при която починаха мирни жители, постанова незабавно преосмисляне на идващите ни дейности, с които да запазим мира. Това съобщи служебният премиерГълъб Донев преди началото на днешното държавно съвещание, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ В непрекъснат контакт сме със съдружниците от НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз. Следим деликатно хода на следствието. Сдържаният звук и изказвания, учредени на обстоятелства, са наложителни, тъй като става дума за война “, уточни Донев.

Според него всички догатки, направени преди да са изяснени обстоятелствата и събитията към случая на полска територия, ще са нечиста сделка, която носи риск за ескалация на спора и неговото вероятно разширение.

„ Да приказваме за войната като за видеоигра е рисково занимание. Войната на Русия против Украйна не е симулация на военна обстановка. Този боен спор убива почтени хора и унищожава бъдещето на Европа и света “, счита министър председателят.

„ Ще свикам Съвета по сигурността към Министерския съвет незабавно откакто е явен резултатът от консултациите със съдружниците ни в НАТО. В този миг от основна значимост е единството на съдружниците и сътрудниците в НАТО и Европейски Съюз “, разгласи още Гълъб Донев.

По думите му напъните за възобновяване на мира и сигурността в района би трябвало да продължат по пътя на дипломацията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР